Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

9 Filippijnen in cel om couppoging

Manila, 8 april. Een Filippijnse rechtbank heeft gisteren negen officieren veroordeeld tot lange celstraffen voor hun poging president Gloria Arroyo af te zetten. Twee van hen kregen veertig jaar gevangenisstraf, de rest twaalf jaar. Samen met 22 andere officieren leidden zij in 2003 een opstand van zo`n 300 militairen. Na 19 uur gaven ze zich zonder bloedvergieten over. Sinds ze in 2001 aan de macht kwam, heeft Arroyo vier couppogingen weerstaan.