Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Hockey

Pizza.com verkocht voor 1,5 miljoen

WASHINGTON. Een 43-jarige Amerikaan heeft de domeinnaam pizza.com verkocht voor ruim 1,5 miljoen euro. Chris Clark kocht de site in 1994 voor slechts 13 euro en bood de site ruim een week geleden te koop aan. Het eerste bod was krap 65 euro, meldden Amerikaanse media. ”Het is te gek, helemaal te gek” , aldus Clarkuit North Potomac (Maryland). ,,Dit zal mijn leven zeker veranderen.” Clark had in 1994 nog een adviesbureau. Hij wilde destijds met de site proberen een contract af te sluiten met een pizzafirma. De Amerikaan verkocht zijn zaak in 2000, maar bleef de jaarlijkse kosten van 13 euro voor de site betalen. Onlangs hoorde Clark dat de domeinnaam vodka.com in 2006 was verkocht voor bijna 2 miljoen. ,,Ik dacht, waarom probeer ik niet even te kijken of er interesse is voor mijn site?”. Clark zei spijt te hebben dat hij in de jaren negentig niet meer domeinnamen had gekocht. Wie de site heeft gekocht, is niet bekend.