Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Film van de dag

Aliens roepen de hulp in van tweederangsacteurs uit een sf-televisiefilm in Galaxy Quest (Dean Parisot, 1999, VS) Galaxy Quest Year:1999 Director: Dean Parisot
Aliens roepen de hulp in van tweederangsacteurs uit een sf-televisiefilm in Galaxy Quest (Dean Parisot, 1999, VS) Galaxy Quest Year:1999 Director: Dean Parisot PHOTOS12

Galaxy Quest. Een groepje tweederangsacteurs, die ooit samen in een sf-televisieserie speelden, reist 25 jaar nadat de serie is gestopt van bijeenkomst naar beurs om voor hun trouwe fans handtekeningen op oude foto’s te zetten. Het is een fantastisch stel, met de doffe Sigourney Weaver en de humeurige Alan Rickman voorop. Tijdens zo’n bijeenkomst wordt de voormalige kapitein (Tim Allen) aangesproken door aliens in nood. Kunnen de aardse helden helpen? De acteur denkt dat hij met enthousiaste fans te maken heeft, maar het blijken echte aliens te zijn, afkomstig van de planeet Kaltu Nebual. ‘Galaxy Quest’ haalt veel goede grappen uit de botsing van de gewone, de televisie- en de buitenaardse werkelijkheid. Regisseur Dean Parisot heeft er een geweldige film van gemaakt, die zowel de Trekkie-gekte parodieert als de grillen en nukken van acteurs. (Dean Parisot, 1999, VS) RTL7, 20.30-22.25u.