Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Beeldende kunst

950.000 bezoekers Museumweekend

RIJSWIJK. De 27ste editie van het Nationaal Museumweekend heeft de afgelopen dagen 950.000 belangstellenden getrokken. Vorig jaar waren dat er nog 850.000. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. Meer dan vijfhonderd musea in heel Nederland deden mee. Dit keer namen voor het eerst ook twee Duitse musea deel aan het Museumweekend: Museum Kurhaus en Klever B.C. Koekkoek-Haus in Kleve, net over de grens bij Nijmegen. Het thema was dit keer De Kunst van de Waarheid.