3 online spelen

Met knakworstenspaceshuttle
Met knakworstenspaceshuttle

Mooiste games

www.amanitadesign.com

Wauw, je mond valt werkelijk open bij het zien van de creaties van Amanita Design. Wat een prachtig uitgevoerde games, dat zoiets bestaat. Op de beginpagina klik je op de paddestoel rechtsonder en dan op ‘animaties’ of ‘flash games’. Bij die laatste zijn Samorost 1 en 2 aanraders. Van een boomstronk via een knakworstenspaceshuttle zit je ineens in bijzondere natuur gelukzalig aan een waterpijp te lurken. De spelletjes zijn demo’s, maar wel te koop via de site. De animaties zijn gratis te bekijken. Echt mooi is ‘Plantage’. Daarin zie je hoe kunstig het werk van Amanita kan zijn. Het mos lijkt net echt. Ook leuk is het korte spelletje ‘Rocketman’. Je moet er wel wat voor doen voor het basketballertje kan ‘dunken’. Amanita is opgericht door de Tsjech Jakub Dvorsky. Bij ‘info’ kun je zien welke prijzen het bedrijf al heeft gewonnen. (JvdV)