2 versieren

Grote brokken edelsteen
Grote brokken edelsteen

Sieraad als persoonlijk statement

www.mirstyle.com, vanaf 65 euro

Als je trendwatchers mag geloven, is alles wat in massaproductie is gemaakt passé. De nieuwe luxe heet ‘handgemaakt, persoonlijke stijl, uniek verhaal’. Koren op de molen van die talloze jonge talenten die nu van de kunstzinnige academies komen. Ze doen niets liever dan lekker eigenwijs hun eigen ‘verhaal’ produceren. In eigen beheer. Zo ook de upcoming sieradenontwerpster Mirjam de Haan. Na haar studie edelsmeden en modevormgeving, werkte ze eerst als modestylist. Tijdens een vakantie op Bali kreeg ze de smaak voor het sieraden maken weer terug. Inmiddels heeft ze twee lijnen; prêt-à-porter met kekke tribal-achtige hangertjes (v.a. 65 euro) en haute joaillerie met unieke, handgemaakte stukken (v.a. 250 euro): grote brokken edelsteen verwerkt in zilveren kettingen en armbanden. (ML)