Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Tweede Kamer wil spoor Utrecht-Breda

Den Haag. De Tweede Kamer pleit bij minister Eurlings (Verkeer, CDA) voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een spoorlijn tussen Breda en Utrecht, langs de A27. Een meerderheid van ChristenUnie, CDA, VVD en SP wil de aanleg van de spoorverbinding combineren met andere werkzaamheden, zoals de verbreding van de A27. In een onderzoek van bouwbedrijf BAMRail en ingenieursbureau Goudappel Coffeng staat dat de nieuwe lijn tussen Utrecht en Breda dagelijks 45.000 `nieuwe reizigers` kan trekken. Reizigers moeten nu nog omrijden via Den Bosch.