Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Gezochte generaal pleegt zelfmoord

Zagreb, 4 april. In Kroatië heeft een gepensioneerde generaal, die werd gezocht wegens de moord op vier personen, gisteren zelfmoord gepleegd na een schietpartij waarbij hij een politieman doodschoot. Ivan Korade, een loodgieter die in de onafhankelijkheidsoorlog (1991-1995) opklom tot generaal en in de strijd een arm verloor, werd gisteren in zijn woning omsingeld door de politie. Hij opende het vuur en raakte de agent. Daarna schoot hij zichzelf dood. Korade werd gezocht wegens de moord, op 27 maart, op een 16-jarige jongen, diens grootmoeder en twee mannen, onder wie zijn oud-assistent.