Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Crash Suriname: twintig doden

Bij een vliegtuigongeluk in Oost-Suriname zijn gisteren twintig doden gevallen, volgens luchtvaartautoriteiten. Het gaat om achttien passagiers en twee bemanningsleden van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing Airlines (BWA). Het toestel, een tweemotorige Antonov-28, steeg om 16.00 uur op in Paramaribo en verongelukte ongeveer een uur later bij de grens met Frans Guyana. Reddingsploegen vertrokken naar de vluchtbestemming Benzdorp, in een afgelegen regio, waar goud wordt gedolven. BWA (2002) is gevestigd op luchthaven Zorg en Hoop in Paramaribo en heeft tien kleinere passagiers- en vrachtvliegtuigen. Antonovs-28 waren de laatste jaren geregeld bij ongelukken betrokken, onder andere in Rusland, Estland en Congo. (ANP)