BRIEVEN

Simone de Beauvoir voor de spiegel
Simone de Beauvoir voor de spiegel

Simone de Beauvoir

De rehabilitatie van het vergeten werk van Simone de Beauvoir, in CS van vrijdag 7 maart past bij de Nederlandse discussie over de seksualisering van de samenleving. Dat deze een uitstekende voedingsbodem vormt voor discriminatie is het weggemoffelde standpunt van de oude garde feministen. Want het uitzonderlijk seksueel driftige Nederland tobt wel met een al even uitzonderlijk lage participatie van vrouwen in hoge functies. Zou het ene met het andere te maken hebben? Zou de maatschappelijke seksualisering de Nederlandse vrouw een beter seksleven opleveren, maar haar buiten de slaapkamer op achterstand zetten?

Fenna Poletiek, Leiden

Goede dag

Hoera! Het tentoonstellingenoverzicht is terug in het CS, sedert een zeer Goede Vrijdag. Veel dank!

G. Berends Zeist