Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Before The Devil Knows

Before The Devil Knows Before The Devil Knows You’re Dead is een nieuw misdaaddrama van Sidney Lumet (83), bij wie misdaad altijd staat voor morele en emotionele chaos. Uit geldzorgen overvallen twee broers (Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke) de juwelierszaak van hun ouders. De niet-chronologische constructie geeft Lumet de ruimte om dieper in te gaan op de motieven van de broers, maar helemaal geloofwaardig wordt het dunne scenario niet. Seymour Hoffman zit met zijn gelaagde vertolking duidelijk in een andere klasse dan de veel directere Hawke. In: 10 bioscopen. De misdadige broers Hank (Ethan Hawke) en Andy (Philip Seymour Hoffman) in ‘Before The Devil Knows’. scene uit de film Before the Devil Knows You're Dead (2007) FOTO: A-Film BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD 08-15-2006 Director: Sidney Lumet DP: Ron Fortunato Shoot Day 27 Scene 136 (Int) Mooney's Pub (Day) "Andy angry with Hank for mishandling robbery" Philip Seymour Hoffman (Andy) Ethan Hawke (Hank) Photo Credit - Will Hart
Before The Devil Knows Before The Devil Knows You’re Dead is een nieuw misdaaddrama van Sidney Lumet (83), bij wie misdaad altijd staat voor morele en emotionele chaos. Uit geldzorgen overvallen twee broers (Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke) de juwelierszaak van hun ouders. De niet-chronologische constructie geeft Lumet de ruimte om dieper in te gaan op de motieven van de broers, maar helemaal geloofwaardig wordt het dunne scenario niet. Seymour Hoffman zit met zijn gelaagde vertolking duidelijk in een andere klasse dan de veel directere Hawke. In: 10 bioscopen. De misdadige broers Hank (Ethan Hawke) en Andy (Philip Seymour Hoffman) in ‘Before The Devil Knows’. scene uit de film Before the Devil Knows You're Dead (2007) FOTO: A-Film BEFORE THE DEVIL KNOWS YOU'RE DEAD 08-15-2006 Director: Sidney Lumet DP: Ron Fortunato Shoot Day 27 Scene 136 (Int) Mooney's Pub (Day) "Andy angry with Hank for mishandling robbery" Philip Seymour Hoffman (Andy) Ethan Hawke (Hank) Photo Credit - Will Hart HART, WILL

Before The Devil Knows You’re Dead is een nieuw misdaaddrama van Sidney Lumet (83), bij wie misdaad altijd staat voor morele en emotionele chaos. Uit geldzorgen overvallen twee broers (Philip Seymour Hoffman en Ethan Hawke) de juwelierszaak van hun ouders. De niet-chronologische constructie geeft Lumet de ruimte om dieper in te gaan op de motieven van de broers, maar helemaal geloofwaardig wordt het dunne scenario niet. Seymour Hoffman zit met zijn gelaagde vertolking duidelijk in een andere klasse dan de veel directere Hawke.

In: 10 bioscopen.