Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

1,7 mln voor regio R`dam-Rijnmond

Rotterdam. De regio Rotterdam-Rijnmond krijgt de komende twee jaar 1,7 miljoen euro extra voor rampenbestrijding en crisisbeheersing. Dat maakten minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) en de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten gisteren bekend bij het ondertekenen van een convenant. De brandweerkorpsen van de twintig gemeenten in de regio zijn sinds gisteren overgedragen aan de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het is het vierde convenant over rampenbestrijding dat Ter Horst afsluit.