Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Schering-Plough schrapt banen

Trenton, 3 april. De Amerikaanse farmaceut Schering-Plough ontslaat 10 procent van het personeel en wil daarmee circa 1 miljard dollar (640.000 euro) op jaarbasis besparen. Dat heeft het concern, dat vorig jaar voor ruim 9 miljard euro Akzo-onderdeel Organon overnam, gisteren bekendgemaakt. De maatregelen komen bovenop een eerder aangekondigde besparing van 500 miljoen dollar als gevolg van de overname van Organon. De ontslagen vallen vooral in de 60 fabrieken van Schering-Plough in de Verenigde Staten.