Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Rechter handhaaft Boetes ABP, PGGM

Amsterdam, 3 april. De boetes die De Nederlandsche Bank (DNB) de pensioenfondsen ABP en PGGM heeft opgelegd voor de verkoop van levensloopregelingen, blijven staan. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft dat vandaag bepaald. Het gaat om een boete voor beide fondsen van 1,3 miljoen euro wegens het overtreden van de wet. Het waren niet de pensioenfondsen zelf die de levensloopregelingen verkochten, maar bedrijven die eraan waren gelieerd, aldus het College. Er zou sprake zijn van bevoordeling omdat deze bedrijven profiteren van de reputatie die het pensioenfonds heeft bij zijn deelnemers.