Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Nieuwe invallen en drie arrestaties in vastgoedfraude

Rotterdam. Het Openbaar Ministerie heeft drie nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar grootschalige vastgoedfraude. Twee van de verdachten hebben als adjunct-directeur gewerkt voor Bouwfonds, zo bevestigt een woordvoerder van het vastgoedbedrijf. Justitie is sinds november vorig jaar bezig met een groot onderzoek naar fraude in de vastgoedwereld. Hoofdverdachte in deze zaak is Jan van V., ook een voormalig directeur van Bouwfonds. Andere hoofdverdachten werkten onder andere voor het Philips Pensioenfonds. Volgens justitie zijn er grote portefeuilles met vastgoed onder de prijs verkocht. Van V. wordt verdacht van oplichting, omkoping, fraude, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Een van de nieuwe verdachten is Diederik S. Hij werkte tot eind 2004 bij Bouwfonds als directeur.

Bekijk een lijst met verdachten: nrcnext.nl/vastgoedfraude