Na Madonna en U2 wil ook Jay-Z naar Live Nation

AMSTERDAM, 3 APRIL. De Amerikaanse rapper Jay-Z staat op het punt een contract te sluiten met de Amerikaanse concert-promotor Live Nation. Met deze overeenkomst, waar 150 miljoen dollar mee is gemoeid, kan Live Nation alle activiteiten van Jay-Z exploiteren: van optredens tot cd`s, merchandise en uitgeefrechten. Ook kledinglijnen, door Jay-Z geïnitieerde nachtclubs, en door hem ontdekt nieuwe talent vallen eronder. Live Nation, het moederbedrijf van het Nederlandse Mojo Concerts, is vooral bekend als concertorganisator, maar begeeft zich de laatste tijd op andere terreinen. Madonna sloot in oktober een contract waardoor Live Nation haar platenmaatschappij wordt. Begin deze week werd bekend dat U2 zich gedeeltelijk met Live Nation verbindt; voor concerten, web-activiteiten en de fanclub. De verbintenis tussen Live Nation en Jay-Z omvat meer aspecten dan de eerdere deals. De overstap van Jay-Z van platenlabel Def Jam naar Live Nation is opmerkelijk omdat Jay-Z zelf tot eind vorig jaar directeur van Def Jam was.