Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Klink: verbod vanaf 2010 op bonussen aan apothekers

Den Haag, 3 april. Apothekers mogen vanaf 2010 geen kortingen en bonussen meer ontvangen van medicijnfabrikanten. Bij de zorgverzekeraars moeten ze dan de prijzen in rekeningen brengen van de medicijnen die zij inkopen. Dat zei minister Klink (Volksgezondheid, CDA) gisteren in overleg met de Tweede Kamer. Wel mogen de apothekers nog geld verdienen door scherp in te kopen. De minister sprak van ”vrij revolutionaire” stappen die een einde moeten maken aan de huidige situatie rond de bonussen. Apothekers ontvangen honderden miljoenen aan bonussen van de farmaceuten, die ze nodig zeggen te hebben om hun praktijkkosten te betalen.