Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

het vredesteken is vijftig jaar

het vredesteken is vijftig jaar Het internationale teken voor de vrede werd in 1958 ontworpen door de Brit Gerald Holtom. Hij deed dat in opdracht van de Britse beweging voor nucleaire ontwapening, die in april dat jaar voor het eerst met borden met het logo de straat opging. Het is gebaseerd op maritieme vlagsymbolen. De twee schuine strepen naar beneden vormen de letter N, de staande streepjes de D. De afkorting staat voor Nuclear Disarmament. Bekijk een fotoserie afkomstig uit het boek Peace: The Biography of a Symbol op de website van Time, link via nrcnext.nl/links
het vredesteken is vijftig jaar Het internationale teken voor de vrede werd in 1958 ontworpen door de Brit Gerald Holtom. Hij deed dat in opdracht van de Britse beweging voor nucleaire ontwapening, die in april dat jaar voor het eerst met borden met het logo de straat opging. Het is gebaseerd op maritieme vlagsymbolen. De twee schuine strepen naar beneden vormen de letter N, de staande streepjes de D. De afkorting staat voor Nuclear Disarmament. Bekijk een fotoserie afkomstig uit het boek Peace: The Biography of a Symbol op de website van Time, link via nrcnext.nl/links

Het internationale teken voor de vrede werd in 1958 ontworpen door de Brit Gerald Holtom. Hij deed dat in opdracht van de Britse beweging voor nucleaire ontwapening, die in april dat jaar voor het eerst met borden met het logo de straat opging. Het is gebaseerd op maritieme vlagsymbolen. De twee schuine strepen naar beneden vormen de letter N, de staande streepjes de D. De afkorting staat voor Nuclear Disarmament.

Bekijk een fotoserie afkomstig uit het boek Peace: The Biography of a Symbol op de website van Time, link via nrcnext.nl/links