Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Film

1 MUZIEKFILMS

Neil Young films

Amsterdam: Melkweg Cinema. Van 3 t/m 23 april. Inl: www.melkweg.nl

Melkweg Cinema staat in april volledig in het teken van muzikale legende Neil Young. Naast de première van het muzikale portret Heart of Gold worden de concertopnames Rust Never Sleeps, Year of the Horse en Silver and Gold vertoond. Ook is elke zondag Dead Man te zien. Voor deze originele variant op de western, geregisseerd door Jim Jarmusch, maakte Young de muziek. Verder zijn er twee films te zien van de hand van Neil Young zelf: Greendale en Human Highway. Op zaterdag 12 april worden ruim drie uur lang unieke opnames vertoond tijdens de Neil Young Filmnacht.