Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Uitstel akkoord Oeganda, Kony `ziek`

KAMPALA. De Oegandese rebellenleider Joseph Kony komt morgen niet naar de Zuid-Soedanese stad Juba om het vredesakkoord te tekenen dat het einde van zijn strijd in Noord-Oeganda moet bezegelen. De leider van het Verzetsleger van de Heer (LRA) zegt ziek te zijn en niet eerder dan 10 april te kunnen tekenen. Kony zou last hebben van diarree. De 22 jaar durende opstand van het LRA tegen de regering heeft duizenden het leven gekost. Twee miljoen mensen raakten ontheemd als gevolg van het geweld.