Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Twintig jaar geëist voor `tbs-moord`

Enschede, 2 april. Het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo heeft gisteren twintig jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 30-jarige tbs`er Paul R. R. wordt ervan verdacht op 4 maart 2007 in Enschede de 44-jarige Edith Arends om het leven te hebben gebracht. Hij schoot op een groepje stappers waarvan Arends en haar echtgenoot deel uitmaakten. R. zat ten tijde van de schietpartij in de laatste fase van een tbs-behandeling.