Ruimteschip Boeran verscheept in Botlek

Ruimteschip Boeran verscheept in Botlek Rotterdam, 2 april. Een exemplaar van het Russische ruimtevaartuig Boeran (‘sneeuwstorm’) kwam vanmorgen aan op de Gevelco-haventerminal in de Botlek, op weg van Bahrein naar het Technik Museum Speyer bij het Duitse Mannheim. De Boeran werd in de jaren tachtig ontwikkeld als antwoord op de Amerikaanse Space Shuttle. Slechts één exemplaar heeft, in 1988, een (onbemande) vlucht gemaakt van twee baantjes om de aarde, gelanceerd op de rug van een reusachtige Energia-draagraket. Foto Bas Czerwinski 02-04-2008, ROTTERDAM. RUSSISCHE SPACE SHUTTLE. FOTO BAS CZERWINSKI Buran
Ruimteschip Boeran verscheept in Botlek Rotterdam, 2 april. Een exemplaar van het Russische ruimtevaartuig Boeran (‘sneeuwstorm’) kwam vanmorgen aan op de Gevelco-haventerminal in de Botlek, op weg van Bahrein naar het Technik Museum Speyer bij het Duitse Mannheim. De Boeran werd in de jaren tachtig ontwikkeld als antwoord op de Amerikaanse Space Shuttle. Slechts één exemplaar heeft, in 1988, een (onbemande) vlucht gemaakt van twee baantjes om de aarde, gelanceerd op de rug van een reusachtige Energia-draagraket. Foto Bas Czerwinski 02-04-2008, ROTTERDAM. RUSSISCHE SPACE SHUTTLE. FOTO BAS CZERWINSKI Buran Czerwinski, Bas