Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Koningshuis

In dit paleis moet het gebeuren

In dit paleis moet het gebeuren Wat besluit de NAVO? Hoe moet het verder in Afghanistan? Mogen Oekraïne en Georgië lid worden? En hoe reageert Poetin? Vanaf vandaag praten de hoofdrolspelers in Boekarest, in Ceausescu’s paleis. pagina 4 en 5 Foto Marleen Daniëls, Hollandse Hoogte Exterieur en interieur van Ceausescu’s ‘Huis van het Volk’, gebouwd met tienduizenden tonnen geïmporteerd Italiaans marmer. Als Nicolae en Elena bij hun voortdurende inspecties iets niet mooi vonden – hetgeen voortdurend gebeurde – lieten ze dat ongeacht de kosten weer afbreken. In dezelfde periode was het de gewone burger verboden lampen van meer dan veertig watt te gebruiken en werd er zowel in de stad als op het platteland honger geleden. Foto Marleen Daniëls, Hollandse Hoogte Bucharest, Romania, April 2007 The Palace of Parliament, the second biggest administrative building after the Pentagon in Washington, was build _but not finished_ by the Romanian dictator Ceausescu. By 1989, at the time of the Romanian Revolution, a quarter of the historical city center was demolished, 40.000 inhabitants were displaced and 9000 houses destroyed despite a worldwide condemnation. The Palace _now the Peoples Palace_ was finished after the revolution and the excecution of the Ceausescu's in december 1989. The Western end of the impressive building is now open for daily tourgroups and visitors, the Eastern builing functions since 2004 as the MNAC, a museum for contemporary art. Serie : The Peoples Palace in Bucharest, Romania Foto: Marleen Daniels/HH
In dit paleis moet het gebeuren Wat besluit de NAVO? Hoe moet het verder in Afghanistan? Mogen Oekraïne en Georgië lid worden? En hoe reageert Poetin? Vanaf vandaag praten de hoofdrolspelers in Boekarest, in Ceausescu’s paleis. pagina 4 en 5 Foto Marleen Daniëls, Hollandse Hoogte Exterieur en interieur van Ceausescu’s ‘Huis van het Volk’, gebouwd met tienduizenden tonnen geïmporteerd Italiaans marmer. Als Nicolae en Elena bij hun voortdurende inspecties iets niet mooi vonden – hetgeen voortdurend gebeurde – lieten ze dat ongeacht de kosten weer afbreken. In dezelfde periode was het de gewone burger verboden lampen van meer dan veertig watt te gebruiken en werd er zowel in de stad als op het platteland honger geleden. Foto Marleen Daniëls, Hollandse Hoogte Bucharest, Romania, April 2007 The Palace of Parliament, the second biggest administrative building after the Pentagon in Washington, was build _but not finished_ by the Romanian dictator Ceausescu. By 1989, at the time of the Romanian Revolution, a quarter of the historical city center was demolished, 40.000 inhabitants were displaced and 9000 houses destroyed despite a worldwide condemnation. The Palace _now the Peoples Palace_ was finished after the revolution and the excecution of the Ceausescu's in december 1989. The Western end of the impressive building is now open for daily tourgroups and visitors, the Eastern builing functions since 2004 as the MNAC, a museum for contemporary art. Serie : The Peoples Palace in Bucharest, Romania Foto: Marleen Daniels/HH Marleen Daniels;Hollandse Hoogte

pagina 4 en 5