Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

`Vernederde` trainer Van Gaal kan excuses RTL en NOS vergeten

HILVERSUM. AZ-trainer Louis van Gaal hoeft niet te rekenen op excuses van de omroepen NOS en RTL. Dat lieten hoofdredacteur Maarten Nooter (NOS Sport) en presentator Wilfred Genee (RTL) gisteren weten in het NCRV-radioprogramma MM-Magazine. Van Gaal is verbolgen over de berichtgeving van beide tv-stations over zijn positie bij AZ. Volgens de trainer zou hij daarbij zijn ”vernederd”. Hij kondigde in het weekeinde een boycot aan die hij pas na verontschuldigingen van zowel NOS als RTL wenst op te heffen. Nooter: ”We hebben de banden van de uitzendingen terug gekeken en ik kan niets vinden waar excuses voor nodig zijn.” Genee: ”Onze feitelijke berichtgeving klopt. In de uitzending wordt ook aan duiding gedaan, maar daarbij gaat het om een mening, dat is een groot verschil.”