Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Tegen wie heeft Elsbeth Etty het eigenlijk?

Elsbeth Etty lardeert haar column over Hugo Claus (Opiniepagina, 25 maart) herhaaldelijk met het woord `verdomme`. Het is niet geheel duidelijk tot wie haar verzoek is gericht, tot een godheid, tot de SP of tot de ChristenUnie. Als ze op dit punt wat preciezer was geweest dan zou haar verdommenis waarschijnlijk snel geregeld kunnen worden. Nu blijft het gissen. Ze zal toch niet willen beweren, dat abortus en euthanasie geen ethische kwesties zijn waar de nodige zorgvuldigheid bij geboden is? Een betoog dat het moet hebben van verwensingen kan trouwens rustig worden genegeerd, potverdorie nog aan toe.