Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Radio Voorkeur

Kunststof. Angela Groothuizen vertelt over haar nieuwe album Melk en Honing. De succesvolle presentatrice beleefde vorig jaar de reünie van de Dolly Dots. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met publicist Rob van Scheers over zijn boek De kleine parade, over de verborgen geschiedenis van Utrecht. Waarom werd het hart van Descartes gebroken in Utrecht, hoe liep het boevenpad van Herman Brood in Utrecht? Jedidjah Julia Noomen, directeur van het filmtheater De Fabriek in Zaandam, vertelt over de serie Twin Peaks van David Lynch. Verder o.a. een gesprek met Herman van Bostelen en Richard van der Laken, twee grafisch ontwerpers bekend van de visuele column Gorilla in de Volkskrant. Radio 6, 20.02-22.00u.

Napels. Gast is Hans Otjes, voormalig acteur, momenteel regressietherapeut en paragnost. Radio 5, 20.02-21.00u.

Casa Luna. Gesprek met oud-doelman Eddy Treytel over het 100-jarig bestaan van Feyenoord. Hij werd legendarisch toen hij tijdens Sparta-Feyenoord (1970) met een hoge uittrap een meeuw raakte, die vervolgens dood op het veld neerviel. Radio 1, 0.02-2.02u.