Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Paulson: meer macht voor Fed

De Amerikaanse minister van Financiën, Henry Paulson, heeft gisteren als reactie op de kredietcrisis voorgesteld het overheidstoezicht op financiële instellingen uit te breiden. Paulson wil dat de Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de bevoegdheid krijgt alle financiële bedrijven te onderzoeken die de stabiliteit van de financiële markten kunnen ondermijnen. Dan gaat het niet alleen om de gewone banken, maar ook om zakenbanken, verzekeraars en hedgefondsen. (ANP)