Interesse subsidie zonnepanelen groot

Rotterdam. Er is veel belangstelling voor de nieuwe subsidieregeling voor zonnepanelen die vandaag ingaat. Installateurs, elektriciteitsbedrijven en de uitvoerende instantie SenterNovem zijn bedolven onder informatieverzoeken. De zonnepanelen moeten voor eigen rekening worden aangeschaft, maar de geproduceerde stroom levert daarna een subsidie op van 33 cent per kilowattuur - tot een maximum van 850 kilowattuur per jaar, vijftien jaar lang. De investering kan in tien tot vijftien jaar worden terugverdiend. De aanschafprijs varieert van ongeveer 3.500 euro voor een kleine installatie tot zo`n 20.000 euro voor een grotere installatie. Als er te veel gegadigden voor de subsidie zijn, wordt er geloot.

Rectificatie / Gerectificeerd

correcties en aanvullingen

Zonnestroom

In het bericht Interesse subsidie zonnepanelen groot (dinsdag 1 april, pagina 10) staat dat de overheid de zonnestroom subsidieert tot een maximum van 850 kilowattuur per jaar. Dat geldt uitsluitend voor een installatie met een piekopbrengst van 1 kilowatt. Juist is: de subsidie wordt voor maximaal 850 keer de piekopbrengst gegeven. Voor een kleinere installatie geldt dus een lager maximum, voor een grotere een hoger.