Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

ik@nrc.nl

We lieten sneeuw en kou achter ons en vlogen voor een korte vakantie naar La Palma. Al gauw hadden al onze dagen hetzelfde ontspannen ritme.

Deze ochtend, zoals elke ochtend, slenteren we naar ons vertrouwde plekje op het strand. We kijken naar de felblauwe wolkenloze lucht. Er ronkt een vliegtuig, het koerst noordnoordoost en wij zwaaien. Pechvogels, voor hen zit het erop.

Later, terug in ons casita, haalt een vrouw de bedden af, wil een man de huurauto mee. Wij kijken elkaar aan en traag sijpelt het besef ons lome, zondoorstoofde bewustzijn binnen: wij hebben ons eigen vliegtuig uitgezwaaid.

Stuur ook eens een ikje in! Surf voor de spelregels van de rubriek naar nrc.nl/ik