Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

3 FILMCLUB

Raar en schattig In this handout photo provided by Warner Independent Pictures, actor Gael Garcia Bernal is shown in a scene from the film, "The Science of Sleep." (AP Photo/Warner Independent Films)
Raar en schattig In this handout photo provided by Warner Independent Pictures, actor Gael Garcia Bernal is shown in a scene from the film, "The Science of Sleep." (AP Photo/Warner Independent Films) Associated Press

The Science of Sleep

Rotterdam: Rotterdam: Zaal B-4, Woudestein, Erasmus Universiteit. Tijd: 19.30u. www2.eur.nl/studium

De SG Filmclub vertoont The Science of Sleep, van regisseur Michel Gondry, een even rare als schattige film, vol flauwe grapjes en mooie vondsten. In zijn dromen is Stephane Miroux de charismatische presentator van ‘Stephane TV’. In het echte leven heeft hij een saaie baan en doet hij niks anders dan verliefd zijn op zijn buurmeisje Stephanie. Zij ziet het wel zitten met Stephane, maar zijn kinderlijkheid en verstoorde relatie met de realiteit doen haar twijfelen.