Woonboerderij in Woerden brandt uit

Woonboerderij in Woerden brandt uit Woerden, 31 maart. Brandweerlieden brengen een staande klok in veiligheid uit een woonboerderij in Woerden, die gisteren door brand ernstig beschadigd raakte. De bewoners werden ’s ochtends vroeg wakker door rookmelders en konden het pand tijdig verlaten. Een omstander kreeg door de rookontwikkeling ademhalingsmoeilijkheden. De boerderij uit 1852 brandde nagenoeg volledig uit. Alleen de muren bleven overeind staan. De brandweer was de hele dag bezig met blussen. Het schadebedrag wordt geschat op ruim een miljoen euro. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Ze sluit niet uit dat het vuur is aangestoken. Foto FBF Brand verwoest woonboerderij Woerden - Een grote brand heeft zondagmorgen een monumentale boerderij met rieten dak aan de Kievitstraat in Woerden verwoest. De brand werd rond half acht ontdekt. De brandweer Woerden rukte met groot materiaal uit en kreeg assistentie van de korpsen uit de omgeving. De brandweer heeft nog getracht het riet te verwijderen om uitbreiding te voorkomen. Echter de brand was binnen zo hevig dat dat weinig zin had. Om de brand onder controle te krijgen is op een gegeven moment besloten om het blussen tijdelijk te staken. Hierdoor kon de brand zich door het rietendak heen branden en konden de brandweerlieden beter de brand blussen. Het pand is vrijwel geheel in vlammen opgegaan. Getracht is om de muren nog overeind te laten staan omdat het gaat om een uniek pand uit 1852. De brandweer heeft nog wel diverse schilderijen en een grote klok uit de woning kunnen redden. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er zijn aanwijzingen dat de brand is aangestoken onder bij het rieten dak. ------------------------------------------------ Niet voor publicatie Bronvermelding verlicht: fbf.nl en fotograaf Teksten bij foto copyright BlikopNieuws.nl Let op! Gevolgen bij plaatsing van FBF foto's en teksten zijn op eigen aansprakelijkheid. De Bruinlaan 26 1427 AH Amstelhoek Mail: fotografie@fbf.nl, info@blikopnieuws.nl Contact : Frank van den Berg 06-53339633 Erwin Hermanns: 0615042208. Bij gebruik hanteren wij NVF tarief
Woonboerderij in Woerden brandt uit Woerden, 31 maart. Brandweerlieden brengen een staande klok in veiligheid uit een woonboerderij in Woerden, die gisteren door brand ernstig beschadigd raakte. De bewoners werden ’s ochtends vroeg wakker door rookmelders en konden het pand tijdig verlaten. Een omstander kreeg door de rookontwikkeling ademhalingsmoeilijkheden. De boerderij uit 1852 brandde nagenoeg volledig uit. Alleen de muren bleven overeind staan. De brandweer was de hele dag bezig met blussen. Het schadebedrag wordt geschat op ruim een miljoen euro. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Ze sluit niet uit dat het vuur is aangestoken. Foto FBF Brand verwoest woonboerderij Woerden - Een grote brand heeft zondagmorgen een monumentale boerderij met rieten dak aan de Kievitstraat in Woerden verwoest. De brand werd rond half acht ontdekt. De brandweer Woerden rukte met groot materiaal uit en kreeg assistentie van de korpsen uit de omgeving. De brandweer heeft nog getracht het riet te verwijderen om uitbreiding te voorkomen. Echter de brand was binnen zo hevig dat dat weinig zin had. Om de brand onder controle te krijgen is op een gegeven moment besloten om het blussen tijdelijk te staken. Hierdoor kon de brand zich door het rietendak heen branden en konden de brandweerlieden beter de brand blussen. Het pand is vrijwel geheel in vlammen opgegaan. Getracht is om de muren nog overeind te laten staan omdat het gaat om een uniek pand uit 1852. De brandweer heeft nog wel diverse schilderijen en een grote klok uit de woning kunnen redden. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Er zijn aanwijzingen dat de brand is aangestoken onder bij het rieten dak. ------------------------------------------------ Niet voor publicatie Bronvermelding verlicht: fbf.nl en fotograaf Teksten bij foto copyright BlikopNieuws.nl Let op! Gevolgen bij plaatsing van FBF foto's en teksten zijn op eigen aansprakelijkheid. De Bruinlaan 26 1427 AH Amstelhoek Mail: fotografie@fbf.nl, info@blikopnieuws.nl Contact : Frank van den Berg 06-53339633 Erwin Hermanns: 0615042208. Bij gebruik hanteren wij NVF tarief FBF.NL Fotografie