Tekening Kuifje: 764.200 euro

Record voor stripomslag. Foto AFP TO GO WITH AFP STORY IN FRENCH BY VERONIQUE MARTINACHE : " SALLE COMBLE ET RECORD PULVERISE POUR LA VENTE D'ORIGINAUX DE BD A PARIS " - A visitor views on March 26, 2008 a drawing made by artistic creator Herge for the frontpage of his comic book "Tintin in America" in 1932, on display at the ArtCurial Galery in Paris to go under the hammer on March, 29. Comic books or original prints from Hergé, Franquin or Moebius are fetching record high prices nowdays at auctions. AFP PHOTO FRANCOIS GUILLOT AFP

Een originele afbeelding van Kuifje door zijn Belgische schepper Hergé heeft zaterdag op een veiling in Parijs een recordbedrag van 764.200 euro opgebracht. Het gaat om het origineel voor de omslag van het album Kuifje in Amerika dat in 1932 verscheen. Het veilinghuis Artcurial bestempelde de afbeelding als een museumstuk. (ANP)