op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

De uitslagen van de verkiezingen in Zimbabwe, als die niet worden uitgesteld. Begin Klimaatbesprekingen van de Verenigde Naties in Thailand Bush bezoekt Oekraïne.

Vandaag in de weblogs

Tourblog C-Mon & Kypski

De leden van de band C-Mon & Kypski zijn op dit moment in de Verenigde Staten voor een tour en de opnamen van een nieuw album. Inmiddels zijn ze aanbeland in Springfield in Illinois. Op de site kun je de tweede videoposting zien.

Bekijk de tourblog van C-Mon & Kypski via nrcnext.nl/tourblog

Cd van de week

Hercules and Love Affair

Recensent Jan Vollaard geeft de cd van gelegenheidsformatie Hercules and Love Affair vier ballen. „Zangeres/DJ Kim Ann Foxman en de van CocoRosie bekende rapper Nomi voegen hun kleuren toe aan een plaat die vooral drie kwartier lekker doorstampt, met het funky slotnummer True false/Fake real als geruststelling voor iedereen die mocht twijfelen aan de muzikaliteit van deze onmiskenbare doowop- en funkliefhebbers. Jammer voor de rockers, maar disco gaat het weer helemaal maken.”

Luister de cd van de week via nrcnext.nl/muziek

Films

Op de site lees je de recensies van de nieuwste films en bekijk je de trailers. Waar en wanneer de films draaien kun je in de bioscoopagenda vinden.

Lees de recensies via nrcnext.nl/films. De bioscoopagenda vind je via nrcnext.nl/bioscoopagenda

Lunchbox

Iedere werkdag brengt nrcnext.nl vlak voor de lunch een update met het laatste nieuws, plus een aantal verwijzingen naar bijzondere artikelen of projecten van de website en de krant.

Blijf op de hoogte en meld je aan via nrcnext.nl/lunchbox

Vandaag in de weblogs

Weblog China

Correspondent Bettine Vriesekoop blogt over wat ze meemaakt in China. „Publieke ruimtes zijn staatseigendom in China, dus daar hoef je als burger niet voorzichtig mee om te gaan. Maar privébezit is daarentegen heilig voor Chinezen. Zeker als buitenlander moet je er dus bijvoorbeeld op bedacht zijn dat taxichauffeurs overdreven zuinig zijn op hun auto.”

Lees verder via nrc.nl/china