Oeuvreprijs Edison Klassiek voor Dame Kiri te Kanawa

HILVERSUM. De sopraan Dame Kiri Te Kanawa krijgt dit jaar de Oeuvreprijs Edison Klassiek. Dat heeft Stef Collignon, directeur van het Festival Classique, gisteravond bekendgemaakt in het AVRO-radioprogramma Opium. Dame Kiri Te Kanawa (1944) is een operazangeres uit Nieuw-Zeeland. Zij begon haar carrière als mezzosopraan, maar ontwikkelde zich uiteindelijk tot sopraan. In de jaren zestig studeerde ze aan het Londen Opera Centre. In 2004 trad Te Kanawa terug uit de operawereld, al geeft ze nog wel sporadisch concerten. Ze ontving talloze eretitels, waaronder die van Dame Commander of the Order of the British Empire. Op 15 juni geeft Te Kanawa een concert tijdens het Festival Classique. Zij heeft aangekondigd dat dit haar laatste optreden in Nederland zal zijn. De Edison, die al sinds 1960 wordt uitgereikt, is de oudste muziekprijs in Nederland.