Meningen over de film Fitna

De film is, zoals verwacht, een propagandafilm waarin de islam gegeneraliseerd wordt als een extremistisch geloof dat terreur goedkeurt. Voor het gemak is Geert Wilders maar even vergeten dat een groot deel van de in Nederland wonende moslims in vrede en tolerantie met de rest van de Nederlanders samenleeft.D. Langensma

Het enige goede uit de film was de muziek. Die had tenminste wel inhoud.G. Bakker

Ik zoek de beelden van een bomaanslag in Oklahoma. Ik plak er nog wat CNN-materiaal van brandende Amerikaanse abortusklinieken tussen, een en ander gelardeerd met wat Bijbelteksten, en mijn film heet Kapnâh.

Anjo Clement

De heer Wilders heeft op een redelijke wijze aangegeven wat een potentieel gevaar is: de islamisering van het Westen met alle gevolgen van dien voor vrijheid, democratie en emancipatie. We zouden allen veel intoleranter moeten zijn tegen intoleranten, en toleranter tegen toleranten.

O. Boersma

Ik wil nog even reageren op een aantal berichten waarin wordt aangegeven dat niet iedere moslim een extremist is. Helemaal mee eens, maar de Marokkanen die bij mij in de ‘Vogelaarwijk’ wonen, en dat zijn er heel veel, die bakken er echt geen pepernoot van.

Frans Hak

Natuurlijk is de PVV een schande voor de vrijheid en misschien wel voor de democratie maar deze film bevestigt waarom ik een pesthekel aan alle religies heb en, ja inderdaad, nog het meest aan de islam.

Riet van Milt

Discussieer mee over de film Fitna via nrc.nl/discussie