Korenwolven tegen woningbouwplan

„Nee, het is géén 1-aprilgrap”, bezweert een Limburgse actiegroep die zegt morgen twee korenwolven uit te zetten in de weilanden rondom Huize Witham in Nieuwstadt. Daarmee wil actiegroep De groene sporenwolf verhinderen dat de huisweide van het rijksmonument wordt bebouwd met 26 woningen. „Het uitzicht van het dorp op het monument wordt vernietigd”, zegt Jos Meeuws, actievoerder en gemeenteraadslid van GroenLinks in Echt-Susteren, waartoe Nieuwstadt behoort. Volgens hem is er nog geen bouwvergunning, maar staat de gemeente „welwillend” tegenover het plan van een projectontwikkelaar. De actievoerders zeggen de wilde hamsters van een Duitse fokker te hebben. Zonder vergunning dieren uitzetten is „niet legaal”, erkent Meeuws. „Wij noemen het creatief actievoeren. Met deze actie proberen we de bewijslast om te keren. Straks moet de bouwer bewijzen dat er géén korenwolven zitten om te mogen bouwen.”

Lees meer op www.groenesporenwolf.nl