KNHB stelt Kruis en Van den Heuvel aan als bondscoaches

DEN HAAG. Herman Kruis (vrouwenteam ) en Michel van den Heuvel (mannenteam) treden na de Olympische Spelen in Peking aan als bondscoach van de Nederlandse hockeyploegen. Ze worden waarschijnlijk morgen gepresenteerd door de hockeybond (KNHB). Kruis, coach van de vrouwen van landskampioen Den Bosch, en Van den Heuvel, trainer van de mannen van landskampioen Bloemendaal, ondertekenen een contract voor twee jaar, met een optie tot en met de Olympische Spelen van Londen (2012). Kruis is bij de Nederlandse vrouwenploeg de opvolger van bondscoach Marc Lammers die per 1 januari 2009 start als prestatiemanager bij Den Bosch. Van den Heuvel vervangt Roelant Oltmans, die na `Peking` bij Laren in dienst treedt als technisch directeur en coach van de mannenploeg.