Kibet wordt vijfde bij Nederlands debuut

EDINBURGH. Hilda Kibet kan terugkijken op een geslaagd debuut voor Nederland. De atlete van Keniaanse afkomst finishte gisteren in het oranje als vijfde bij de wereldkampioenschappen veldlopen in Edinburgh. Kibet was niet opgewassen tegen de Ethiopische hardloopsters. Tirunesh Dibaba nam de wereldtitel over van de afwezige Lornah Kiplagat. Het zilver was voor Dibaba`s landgenote Mestawet Tufa. De Keniaanse Linet Masai haalde brons. Bij de mannen heeft Kenenisa Bekele voor de zesde keer de wereldtitel veldopen veroverd. De Ethiopiër was gisteren superieur. Het zilver ging naar de Keniaan Leonard Komon. De onttroonde kampioen Zersenay Tadese uit Eritrea eindigde als derde. Bekele is de beste veldloper aller tijden, met elf mondiale crosstitels: zes op de lange afstand en vijf op de korte.