Kans op staking groeit door ruzie acteursbonden

De twee Amerikaanse vakbonden voor acteurs zijn woedend uit elkaar gegaan. De bonden gaan nu apart verder onderhandelen met de producenten van film en tv-series over een nieuwe overeenkomst. Dit verhoogt de kans op stakingen. De huidige overeenkomst met de acteurs loopt op 30 juni aanstaande af. Hollywood is net bekomen van een drie maanden durende staking van de scriptschrijvers waardoor de productie van film en tv-series zo goed als stil kwam te liggen. De Screen Actors Guild (SAG) telt 120.000 leden, de American Federation of Television and radio Artists (AFTRA) heeft er 70.000. Naar schatting zijn ongeveer 40.000 acteurs lid van beide bonden. De AFTRA beschuldigt de SAC van het verspreiden van verkeerde informatie en van het zaaien van tweedracht. De SAC zegt dat de andere bond een reden zoekt om apart met de producenten te gaan onderhandelen.