Hillary Clinton weigert op te geven ondanks oproep

Johsntown. De Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton stopt niet met haar verkiezingscampagne, ondanks oproepen daartoe van supporters van haar rivaal Barack Obama. Senator Patrick Leahy, een invloedrijke democraat en aanhanger van Obama, zei vorige week dat Clinton toch niet kan winnen en door in de race te blijven de Republikeinen helpt. Clinton heeft minder gedelegeerden binnengehaald dan Obama, maar volgens opiniepeilingen staat ze tien procentpunt voor bij de eerstvolgende grote voorverkiezing, in Pennsylvania op 22 april. Bovendien is er nog altijd een kans dat ze een doorslaggevend aantal stemmen krijgt van de zogeheten supergedelegeerden. ”Ik dacht niet dat we daar in geloofden in Amerika. Ik dacht juist dat wij van iedereen het beste weten hoe belangrijk het is dat iedereen de kans krijgt om zijn stem te laten horen”, zei ze in reactie op de roep om uit de race te stappen. Obama zelf is het overigens met haar eens. ”Mijn mening is dat ze zo lang kan meedoen als ze wil”, verklaarde hij gisteren.