`Gratis krant De Pers kost 60.000 euro per dag`

Investeerder Marcel Boekhoorn legt dagelijks zo`n 60.000 euro toe op de gratis krant De Pers. Pas in het vierde jaar zal er voor het eerst winst worden gemaakt. Dat zegt uitgever Cornelis van den Berg in een interview met de Belgische krant De Morgen. Over 2007 leed De Pers 20 miljoen euro verlies, dit jaar zal dat tien miljoen euro zijn en volgend jaar vijf miljoen euro, zegt Van den Berg.

In 2011 zal de krant misschien twee miljoen winst maken, schat de uitgever. Het aanloopverlies is tegen die tijd opgelopen tot 35 miljoen euro. Geruchten over bezuinigingen veegde Van den Berg van tafel: ”Dat hebben we niet gedaan! [...] Tegen een aantal [columnisten, red.] hebben we gezegd: `We vinden jullie niet goed genoeg`.” De tegenvallende advertentieverkoop heeft volgens Van den Berg te maken met ontbrekende lezersgegevens, die de krant ”pas vorige week” in bezit kreeg.