Geregeld regen

Storing na storing trekt over Nederland. Het wisselvallige weer houdt deze week nog aan.

Bovendien draait de wind de komende dagen naar het westen tot noordwesten en drijft vanuit die hoek killere lucht binnen. Daardoor gaan de temperaturen vanaf woensdag wat omlaag.

De stapelwolken van vandaag, zakken tegen de avond geleidelijk in. Het is dan overal droog, het waait nauwelijks en de temperatuur daalt in de loop van de nacht naar rond 3 graden.

Vannacht zal het op de Britse eilanden stevig regenen. Die neerslag trekt oostwaarts naar Nederland. Dat leidt morgenochtend tot perioden met regen. De neerslag blijft ‘s middags nog lange tijd boven de oostelijke helft hangen.

De zuidwestelijke wind is overal stevig, met in alle kustprovincies kracht 5, en aan zee 6 Bft. De aangevoerde lucht is nog wel aan de milde kant, met maximumtemperaturen tussen 10 en 14 graden.

Ook in de nacht naar woensdag blijft het straf waaien. Er vallen voornamelijk in het noorden en langs de oostgrens een paar buien.

Woensdag overdag neemt de buiigheid overal toe. Alleen in Zeeland zou het droog kunnen blijven.

Woensdag vallen ook veel buien in Duitsland en de Alpen, met in de Alpen boven 1200 meter gemakkelijk 20 centimeter verse sneeuw.