Film van de dag

Scène uit Limit de enige film van de Braziliaanse regisseur Mário Peixoto (1908-1992). Zur ARTE-Sendung Limit 2: Drei SchiffbrŸchige, zwei Frauen und ein Mann, sitzen in einem treibenden Boot und erzŠhlen einander ihre Lebensgeschichten, die von Verlust, Verzweifelung und Isolation geprŠgt sind. © Collection Archivo Mario Peixoto Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wšlk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com © Collection Archivo Mario Peixo

Limit/Limite. Het International Film Festival Rotterdam had een programmaonderdeel dat geheel was gewijd aan filmmakers/kunstenaars die slechts één film afleverden. In het Pièce Unique-programma werd o.m. Limite van de Braziliaanse regisseur Mário Peixoto (1908-1992) vertoond. Hij was 22 jaar toen hij zijn enige film maakte. Het verhaal draait om een schipbreuk, waarna twee vrouwen en een man op zee in een bootje ronddobberen. In flashbacks wordt het verleden van de drie schipbreukelingen uit de doeken gedaan, in de stijl van de zwijgende film. Peixoto was beïnvloed door de Franse avant-gardefilms uit de jaren twintig, die experimenteerden met het medium en probeerden een eigen filmtaal te ontwikkelen. Hierdoor is het lastig wijs te worden uit het verhaal, maar wordt je wel getrakteerd op onvergetelijke beelden.(Mário Peixoto, 1931, BR), Arte, 0.15-2.10u.André Waardenburg

    • André Waardenburg