F1 zwijgt over seksvideo

„Baas van F1 heeft ziekelijke nazi-orgie met vijf hoeren.” De kop in de Britse zondagstabloid News of the World, een van de meest ranzige roddelkranten in Groot-Brittannië, loog er niet om. De redactie kreeg een filmpje waarin, volgens de krant, Max Mosley is te zien tijdens sadomasochistische seks met vijf prostituees, vier in naziuniformen en een in een gevangenisplunje. De beelden, die zouden dateren van vrijdag, werden via de website van de krant verspreid.

Mosley is de voorzitter van de Internationale Autosportfederatie (FIA) en op die manier een van de belangrijke spelers in de Formule 1. De FIA wilde geen commentaar geven op de beelden. „Dit is een zaak tussen de heer Mosley en de betrokken krant”, aldus een woordvoerder.

„Ik vind dit moeilijk om te geloven”, zei zijn vriend Bernie Ecclestone, de commerciële rechtenhouder van de Formule 1, in de Daily Mail. „Het zijn zijn zaken, maar dit klinkt alsof hij er is ingeluisd. Heeft hij de F1 schade berokkend? Nee.”

Mosley is de zoon van Oswald Mosley, oprichter van de British Union of Fascists in de jaren dertig van de vorige eeuw. In de jaren zestig was Max Mosley zelf kandidaat voor de Union Movement, de na-oorlogse partij van zijn vader.