Eindelijk de goede zangers in de `Met`

Tenor Ben Heppner en sopraan Deborah Voigt zongen vrijdagavond eindelijk voor het eerst samen in de Metropolitan Opera in New York een voorstelling van Wagners Tristan und Isolde, nadat ziekte hen vijf voorstellingen uit elkaar had gehouden. Onder leiding van James Levine werd het een uitvoering die nog lang in de herinnering zal blijven. Eerder leverde een zangerscarrousel telkens vervangers leverde voor de zieke zangers. Deborah Voigt overkwam dat zelfs tijdens de tweede acte. Het doek ging dicht en even later stond er naast Heppner-vervanger Gary Lehman de sopraan Janice Baird. Beiden maakten hun Met-debuut. Vrijdag was er na een vijf uur en een kwartier durende voorstelling een langdurig applaus van de 4000 operabezoekers. De Zweedse sopraan Birgit Nilsson zong op 28 december 1959 in de Met als Isolde een voorstelling met drie tenoren tegenover zich: Ramon Vinay, Karl Liebl en Albert da Costa. Elke tenor was te ziek om meer dan één acte te zingen.