Een uur het licht uit

Foto Reuters / Jeff Topping Celeste Allen, 15, sits on the roof outside a bedroom in her home while observing Earth Hour in Phoenix, Arizona, March 29, 2008. A time exposure helped illuminate the sky. REUTERS/Jeff Topping (UNITED STATES) REUTERS

De 15-jarige Celeste Allen zit op het dak naast haar slaapkamer tijdens ‘Earth Hour’, in Phoenix in de Verenigde Staten. Van het Opera House in Sydney tot het Colosseum in Rome, overal ter wereld gingen zaterdagavond om acht uur lokale tijd de lichten een uur uit. De internationale actie Earth Hour begon vorig jaar in Sydney om aandacht te vragen voor het energievraagstuk. Toen deden 2,2 miljoen mensen en 2.100 bedrijven mee. Dit jaar was de verwachting dat tot dertig miljoen mensen in de hele wereld gedurende een uur het licht zouden uitdoen. In Nederland ging zaterdagavond het licht uit bij onder meer het Hilton Hotel in Amsterdam. In Nieuw-Zeeland meldde een energiemaatschappij dat het verbruik in het ‘aarde-uur’ met 12,8 procent was gedaald.