Chaos Heathrow duurt voort

Het Londense vliegveld Heathrow heeft nog altijd te kampen met grote logistieke problemen als gevolg van een haperend bagagesysteem in een nieuwe terminal. Sinds de opening van Terminal 5 (kosten: 5,4 miljard euro) afgelopen donderdag raakten zeker 15.000 koffers kwijt. British Airways (BA) heeft vierhonderd vrijwilligers ingezet die ervoor moeten zorgen dat de spullen bij hun eigenaren terechtkomen. Om verdere chaos te voorkomen annuleerde BA sinds donderdag 245 vluchten. Het hoofd van de Britse Kamers van Koophandel spreekt van een „pr-ramp” die de Britse reputatie bij zakenmensen uit de hele wereld beschadigt. Gisteren herhaalde BA eerder gemaakte excuses. De technische storing in het bagagesysteem was volgens BA gisteren grotendeels verholpen, maar ook de komende dagen zullen er nog vluchten uitvallen. Minister van Transport Ruth Kelly heeft gezegd te helpen bij het oplossen van de problemen. (BBC, AP)