Angels koopt kostuums BBC

Het kostuumdepot van de BBC is gekocht door Angels, de grootste leverancier van kleding voor de film- en televisie-industrie in Groot-Brittannië. Het familiebedrijf Angels heeft onder meer kostuums voor Blackadder, Star Wars, Gladiator en Elizabeth: The Golden Age geleverd. Het bedrijf won zijn eerste Oscar voor de kostuums van Laurence Oliviers Hamlet in 1948. Daarna volgden er nog negenentwintig, zoals voor de film Titanic, Gandhi en The English Patient. De kostuumafdeling van de BBC begon ooit op de derde etage van het gebouw in Londen als opslagplaats voor de kleding van televisiepresentatoren. In de vijftig jaar erna groeide het depot uit en verhuurde het vijftienduizend kledingstukken per jaar. Vorig jaar maakte de BBC bekend het depot uit bezuinigingsoverwegingen te willen afstoten.