Acteur valt op hoofd in `Osama`

Tijdens het toneelstuk Osama The Hero, zaterdag in Amsterdam, is de 24-jarige hoofdrolspeler Kaspar Schellingerhout op zijn achterhoofd gevallen, nadat een balk waaraan hij slingerde, afbrak. De voorstelling van de Vlaamse groep De Queeste werd afgebroken, en de acteur is per ambulance afgevoerd. Gisteren heeft zijn moeder hem met een hersenschudding uit het ziekenhuis opgehaald. De rest van de tournee is voorlopig uitgesteld. In Osama The Hero speelt Schellingerhout een Britse schooljongen die een spreekbeurt houdt over de terroristenleider Osama Bin Laden, als held. Als voorbode op de gewelddadige ontknoping, had de acteur zijn gezicht reeds ingesmeerd met toneelbloed. Kaspar Schellingerhout is in juni van de toneelschool gekomen, maar heeft daarvoor reeds de hoofdrol in Alexander van Het Toneel Speelt, gespeeld.