4 Theeleuten

Handige prullen uit Taiwan

Alles voor thee

www.gamilacompany.com

Voor alledaagse geneugte heeft het internet een extraatje in fijn design. Het aantal webshops dat kleine maar fijne dingen verkoopt is bijna niet meer te overzien. Vooral Amerikanen tonen zich creatief en laten hun beperkte collecties vaak in Aziatische landen produceren. De theelepeltjes van Gamila, een webwinkel met gadgets, worden in Taiwan gemaakt. Ze zijn handiger dan het thee-ei, waaruit toch steeds blaadjes weten te ontsnappen die tussen je tanden blijven steken. Elk lepeltje is goed voor één kop thee en kan in de vaatwasser. Behalve theelepeltjes en i-Podhoesjes van kunststof en met originele print (24, 95 dollar) kun je hier ook de ultieme gepersonaliseerde kandelaar kopen. Je stuurt een foto op van jezelf, of van je partner, in profiel. Aan de hand van je gezicht wordt een kaarsenhouder gemaakt. Voor 150 dollar wordt het optische trucje echt. (SV)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Janet van der Vaart en Sofie Vanlommel.